Hintergrund: Eine bedarfsgerechte Ernährung der Säuglinge fördert gesundes Wachstum und Entwicklung und reduziert das spätere Erkrankungsrisiko.
Methode: Selektive Literaturrecherche unter Bezugnahme auf Leitlinien, Metaanalysen und systematische Reviews.
Ergebnisse: Optimal ist ausschließliches Stillen für mindestens 4 Monate.Not or not exclusively breastfed infants should receive commercial infant beginnings with low protein content and long -chain polyen fatty acids.In the event of a all -zone load of families, an infant milk food with hydrolyzed protein should be used until the cone of the complementary foods.Course is at the earliest at the beginning of the 5., at the latest with the beginning of the 7.Life months introduced and should contain iron made of meat as well as once or twice a week.A delayed introduction of complementary foods, which can lead to allergies more often, is not recommended.Commercial cow's milk should not be drunk in the first year of life.All infants should receive 3 × 2 mg vitamin K for preventive examinations U1, U2 and U3 and daily vitamin D (400–500 IE) and fluoride (0.25 mg) via OS.
Schlussfolgerung: Für eine optimale, gesundheitsfördernde Säuglingsernährung sollen Familien ärztlich beraten werden, um den Grundstein für eine lebenslange Gesundheit durch eine angemessene Ernährung zu legen.
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